top of page

Meer balans voor duurzaam krachtig leiderschap 

Wil je sterker staan in je rol als leider & je mensen beter ondersteunen op duurzame wijze?

Remember to take care of yourself. 
You can't pour from an empty cup.

Sharon Vandousselaere house of vitality.jpeg
sharon vandousseleaere.jpeg

Wil je: 

minder stress ervaren en sterker staan in je rol als leider?

✓meer focus en helderheid cultiveren, zodat je meer tijd ervaart in een dag om datgene te doen wat jij écht wil?

✓ minder spanningen door je medewerkers beter te begrijpen en beter te communiceren met hen?

Ik help je graag verder:

persoonlijke begeleiding 

✓ communicatie technieken

✓ agenda- & talentmanagement

✓ toegang tot online platform 

gepersonaliseerde mp3's 

leren je medewerkers beter begrijpen en minder stress ervaren in de samenwerking

Pijl rood.png

Onze aanpak en tools

HoV_communicatie.png

1
Gesprek

Scan en intakegesprek. Analyse van de gewenste situatie en actieplan.

iconen proces_schot in de roos.png

2
Plan van aanpak

 

Concrete planning en toolbox, prioritisatie van acties.

HoV_iteamwork.png

3
Aan de slag & opvolging

Krachtiger duurzaam leiderschap ondersteunen, trainen & opvolgen.

Waarom kiezen voor ons?

1

Expertise & ervaring

Ik en mijn team zijn ervaren in het werken met CEO's, zaakvoerders, ondernemers en managers op de gebieden van business mentorship, leiderschapscoaching, persoonlijk leiderschap en stress- en burn-out begeleiding. 

2

Welzijn én prestatie

Wij hebben unieke mogelijkheden om zowel je prestatie als welzijn te ondersteunen en versterken. Gaande van een retreat om je batterijen op te laden tot advies en ondersteuning om je eigen productiviteit te verhogen en betere resultaten bij je medewerkers te boeken.

3

Customizatie

Wij werken met trajecten en methodieken op maat van jouw vraag en situatie, zodat dit resultaats- en doelgericht, efficiënt, maar ook vooral vlot en aangenaam kan verlopen voor jou. 

Jouw actieplan voor persoonlijke balans

Om je sterker te voelen in je leiderschapsrol en je medewerkers beter te kunnen aansturen & ondersteunen, stellen we op basis van volgende elementen jouw persoonlijk actieplan en toolbox op voor meer balans:

MINDSET & AGENDA

MANAGEMENT

ADEMHALING, NATUUR, BEWEGING & ZELFBEWUSTZIJN

TALENTMANAGEMENT, ZINGEVING & COMMUNICATIE

House of Vitality_team_hov.jpg
Sharon Vandousselaere house of vitality+Voor minder stress en sterker persoonlijk leiderschap met mindfulness

Carrièrecoaching met loopbaancheques

Je kan jouw persoonlijke carrièrebegeleiding bij mij financiëren met VDAB-loopbaancheques.

 

Bovendien krijg je toegang tot mijn digitaal stressreductie-platform. Dit werd ontwikkeld op basis van wetenschappelijke studies die neurologisch meetbare wijzigingen in je brein tonen in essentiële leiderschapskwaliteiten zoals veerkracht en aanpassingsvermogen.

Wat zeggen klanten?

Olivier Maes.jpeg

Ik ben ontzettend tevreden met de begeleiding die ik heb gekregen van Sharon. Naast onze eigen onafhankelijke raad van advies voelde ik de noodzaak aan een persoonlijk klankbord, en daar heeft Sharon zich echt bewezen.

 

Het voelt alsof ze écht brains heeft – en dat waardeer ik enorm. Ik geef de voorkeur aan mensen die de diepte ingaan in plaats van oppervlakkigheid en fluffy oneliners, en Sharon heeft die verwachting overtroffen.

Ze heeft vooral geholpen om de balans tussen mijn privéleven en werk te behouden. Hierdoor ben ik rustiger geworden en kan ik op een effectievere manier communiceren met mijn team.

 

Ik ben dankbaar voor haar waardevolle adviezen en het inzicht dat ze heeft gebracht. Sharon heeft me geholpen om te groeien als leider en daar ben ik haar enorm dankbaar voor.

-Olivier Maes, Founder Board Plus

De effecten overstijgen mijn verwachtingen ruimschoots. De oefeningen maken me rustiger en zachter. Doe zo voort!

-Filip Van Wynsberghe, eigenaar VB Parts.​

isabelle tant.png

Het begeleidingstraject met Sharon heeft mij op alle vlakken geholpen om het over een andere boeg te gooien: privé, relationeel en op werkvlak. 

Haar aanpak verloopt op een heel goede, rustige manier, ongedwongen.

 

Waarom ik het zou aanraden? Probeer het eens en na één sessie zal je al ervaren waar de pijnpunten zitten. Je zal je voelen: “hier zit ik op de juiste plaats”.​ Ik had onmiddellijk het gevoel: "er gaat een oplossing komen". Ik zag opeens weer een lichtje in de tunnel van waar ik naartoe wou werken en dat gaf energie. ​

Als je heel veel stress en druk hebt, dan functioneer je niet goed en reageer je veel sneller naar je medewerkers op een niet constructieve manier, bv. kortaf zijn. Als je beter in je vel zit en je bent meer ontspannen, dan straal je dat uit op je medewerkers, in die zin dat je sneller eens iets positief zegt, sneller meedenkt met hen, tijd neemt voor bepaalde zaken, en dit komt ten goede op de werkvloer.

Door zelf relaxter te zijn, nemen mensen meer initiatief en komen ze sneller met ideeën en tips over hoe we het beter kunnen doen in de toekomst. 

-Isabelle Tant, vennoot AB-Consult, Audit, Tax & Accountancy

Veel geleerd

Het traject 'Duurzaam leiderschap met Personal Energy Management' beantwoordde zeer goed aan mijn verwachtingen. Ik heb hier veel geleerd!

 

- Steve Mourant, zaakvoerder SMTS "where trailers come first"

tatjana vandenhouweele.jpeg

Must have als manager

Wat ik hier geleerd heb is een "must have" voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen.

Ik besef erdoor des te meer dat het al dan niet kunnen of willen functioneren in een vaak complexe werksituatie voor 90% door jezelf wordt bepaald. Gewapend met de juiste tools en ingesteldheid kun je alles aan. 

Dit zou een basistraining moeten zijn in elk bedrijf. Het zou, op vele niveau's in de organisatie, gelukkige werknemers opleveren die in de eerste plaats voor zichzelf zorgen en daardoor betere werknemers en managers kunnen zijn.

 

- Tatjana Vandenhouweele, voormalig IT-manager Daikin Europe N.V.

De coaching sessies waren een openbaring. Mede door haar stralend karakter en ontwapenende openheid heeft Sharon me doen inzien dat het grootste deel van mijn job mijn energie ontnam, zodat ik iedere avond uitgeteld thuiskwam. 


De dingen die mij wel energie verschaften en me deden stralen, kwamen er nauwelijks aan te pas. Welke deze precies waren, heb ik samen met haar ontdekt. Sharon steunde en begeleide mij om me niet te verliezen in mijn functie en op te komen voor mezelf en die dingen die mij het best liggen, zodat mijn enthousiasme op peil bleef.

 

Het unieke van Sharon is dat iedere sessie werd bijgestuurd om mijn vragen, problemen en angsten op dat moment te analyseren om inzicht te verschaffen. 


Geen volle theorie, maar praktische visie, oefeningen en empirische aanpak, deskundig advies. Maar bovenal, dank ik haar voor het steeds  aangename onthaal en de tijd om te acclimatiseren en te bezinken van alle accurate informatie die ik in haar sessies heb mogen vatten.

-G.D., architect

Pijl rood.png

Indien ik Sharon's inzichten uit haar boek een jaar geleden gelezen en toegepast had, zou ik mijn managementjob waarschijnlijk niet opgegeven hebben.

De verwachtingen waren enorm hoog. De combinatie reizen, hoge druk van internationale projecten, overwerkte teamleden en een zware operatie hebben me eronder gekregen.

Met meer mildheid voor mezelf zou ik het waarschijnlijk anders aangepakt hebben.

 

- Tatjana Vandenhouweele, voormalig IT manager Daikin Europe N.V.

Sharon's boek "Persoonlijk Leiderschap" geeft op een glasheldere manier inzichten in de meest recente gegevens over het brein en communicatie.


Sharon weet als geen ander de kennis uit verschillende domeinen te combineren tot een bruikbaar geheel.

Onderhoudend en toch met een stevige wetenschappelijke basis.  Een echte aanrader.

 

- Dr. Luc Swinnen,

Stress Management Consultancy

Ik vind het heel knap hoe Sharon kennis uit verschillende bronnen en wetenschapsgebieden weet te combineren met Oosterse ontspanningstechnieken tot een leesbaar en praktisch boek. Dat is echt een kunst. 

Dit boek is een aantrekkelijk geheel dat uitnodigt om inzichten ook daadwerkelijk toe te passen.

 

Dit boek begint waar de meeste theorie ophouden, nl. bij de vraag HOE. In theorie is het allemaal zo makkelijk gezegd, maar doe het maar eens!

 

- Judith Van Felius, hoofddocent & Course Director International HRM, Saxion University of Applied Sciences

Sharon Vandousselaere house of vitality.jpeg
bottom of page