top of page
House of Vitality_team_hov.jpg

Wij vormen samen the House of Vitality

house of vitality team_edited.jpg

Over Sharon

house of vitality.jpeg

Waarom?

 

"Ik richtte House of Vitality op vanuit een passie om doorbraken te realiseren bij leiders door hen zelf in de spiegel te laten kijken, met als doel de werkprestaties & -geluk van zichzelf en hun mensen te verbeteren."

-Sharon
 

Sharon's DNA

Centraal in haar partnerships en relaties staan eerlijkheid, authenticiteit, plezier, actiegerichtheid, bewustzijn en groei. Haar motto is: be the change you wish to see in the world.
 

Verschillende moeilijke ervaringen leerden haar hoe om te gaan met chronische situaties van extreme druk en stress. Een diepe aanvaarding van zichzelf en dit proces waren het gevolg en ook de sleutel om persoonlijke balans te kunnen ervaren temidden van turbulentie.

 

Een druppel heeft tenslotte veel minder impact in een oceaan dan in een glas water. Mindfulness en dagelijkse meditatie en tijd in de natuur (hoe kort ook) helpen haar om die oceaan, die ruimte in zichzelf te verbreden, zodat de druppels die binnensijpelen minder impactvol aanvoelen.

Wat haar energie geeft is mensen iets bijleren, inzichten bijbrengen, een “aha” doorbraakmoment bezorgen. Vooral als men effectief actie onderneemt of de nodige zaken implementeert achteraf. Ze houdt van diep graven, in een mens naar zijn of haar drijfveren en eigen waarheid, of in een bedrijf naar de waarheid over wat echt leeft onder de mensen.  

Op haar 14e wist ze reeds dat ze "psychologie" en "economie" wou combineren in haar carrière en dat ze ooit bedrijfspsychologe zou worden.

 

Hoe een mens zich in zijn job ontwikkelt en hoe organisaties groeien op strategisch HR vlak, boeien haar mateloos. De thema's organisatie- & persoonlijke ontwikkeling vormen eveneens een rode draad in haar eigen leven. 

 

Zo groeide haar zaak doorheen de afgelopen twaalf jaar mee met haar eigen evolutie. Van academische posities in bedrijfsonderzoek, rationele loopbaanbegeleiding en neuropsychologische gebaseerde workshops voor managers in stressreductie, evolueerde ze naar meer intuïtieve benaderingen van stress- en burn-out. Daarin integreerde ze technieken uit mindfulness en yoga. She practices what she preaches.

In haar vrije tijd houdt ze namelijk van mindful bewegen.

 

Dit betekent zowel in de natuur gaan wandelen en joggen als thuis mediteren, yoga of pilates doen of even naar de gym. Verder vind je haar regelmatig met een boek in de sofa, aan het genieten van lekker eten of dansen met haar Noorse partner of in een zonnig land om te hiken en zwemmen. Met haar vrienden geniet ze van diepgaande, betekenisvolle gesprekken en hippe brunch-plekken, vaak rondom haar prachtige woonplaats te Brugge.

Tijdens haar zwangerschap van haar dochter schreef ze haar eerste boek "Innerlijke rust in een druk leven", waarna een management boek volgde "Persoonlijk leiderschap". Het prikkelde tijdens die periodes om opnieuw de bedrijfsmarkt te betreden, om haar toenmalige activiteit uit te breiden waarin ze managers en zaakvoerders omtrent hun persoonlijke balans begeleidde vanuit haar hoeve. Om haar passie voor welzijnsscans en strategische oplossingen voor stressreductie in organisaties vorm te geven, startte ze een partnership met een aantal senior consultants, waar ze op vandaag nog steeds mee samenwerkt.

 

(lees hier meer over de bedrijfshistoriek van House of Vitality).

DNA van ons team

Ons DNA House of Vitality

Waarom?

 

"Ik geloof dat onze gebundelde inzichten en expertise voor ondernemers en managers een doorbraak kunnen bieden op weg naar een duurzaam mensgericht & productief beleid."

-Sharon

team consultants

Bedrijfsachtergrond van ons team

Sharon Vandousselaere House of Vitality.jpeg

Sharon Vandousselaere

Master Bedrijfspsychologie en Manama Bedrijfseconomie, NL/EN

 • Oprichter, Research project manager & Personal Energy Management trainer.

 • Ruim 12 jaar ervaring in bedrijfsresearch, welzijnstraining en -coaching bij o.a. Vileroy & Boch, BMW Group Belux, Unilever, Antwerp Management School en Universiteit Gent.

 • Richtte in 2014 De Zinhoeve op als teambuidings- & trainingslocatie voor activiteiten inzake “welzijn op het werk”

 • Auteur van de boeken “Persoonlijk leiderschap. Meer productiviteit in zes stappen met Personal Energy Management” en “Innerlijke rust in een druk leven”

 • Ontwikkelde de SVD scan© “Welzijn en productiviteit”

 • Startte haar carrière als wetenschappelijk onderzoekster (UGent), gespecialiseerd in service management & service climate in productiebedrijven.

 • Had voorheen een VDAB-erkend loopbaancentrum “Inner Glow” waarin ze onderneemsters begeleidde naar meer work-life balance

 • Ruime ervaring met stress-, burn-out en carrièrecoaching en als docente in body-mind stressreductietechnieken ‘yoga’ en ‘mindfulness’.

 • begeleiding van managers en zaakvoerders bij stressmanagement en de balans werk-privé 

Lees meer over Sharon >>

Be the change you wish to see!

Ik ben gepassioneerd om doorbraken te realiseren bij leiders door hen zelf in de spiegel te laten kijken, met als doel de werkprestaties & -geluk van zichzelf en hun mensen te verbeteren.

Franky Vanhamme.jpg

Franky van Hamme

Master Economie en Manama Vlerick Marketing, FR/NL/EN

 • Business mentor, erkend stress- & burn-out coach, leadership coach, research associate

 • 30 jaar management- en directie-ervaring bij Wellcome Pharmaceutics, Pietercil, Douwe Egberts, Henkel en Alpro.

 • Zowel als VP marketing & innovatie als VP supply chain functies, lokaal en internationaal.

 • Succesvol verandertrajecten geleid bij Henkel en Alpro.

 • Winnaar supply chain award 2009 met Alpro. 'Value creation within a lean, agile and sustainable supply chain.'

 • Aan den lijve de impact van overmatige stress ervaren.

 • Overtuigd dat duurzame groei van de bedrijfsresultaten en de groei van medewerkers hand in hand gaan.

www.frankyvanhamme.be

“Het is mijn vaste overtuiging dat bedrijven enkel duurzaam competitief blijven wanneer ze oprecht inzetten op het welzijn van hun werknemers. Productiviteit en welzijn gaan hand in hand”

An-Katrien Van Petegem.png

An-Katrien van Petegem

Communicatiewetenschappen en Basisopleiding Preventie,

NL/EN

 • Management Drives© certified, leadership coach, research associate.

 • Ruim 25 jaar ervaring in diverse functies binnen de financiële en technologische sector (ING, SpotIT).

 • Ervaring in het structureren en organiseren van nieuwe en bestaande entiteiten, zowel in corporate en als in startup omgeving, met evolutie naar scale-up.

 • Management Drives gecertificeerd consultant: vooral in het kader van team coaching.

 • Gedreven door groei en vernieuwing op persoonlijk en organisatorisch vlak.

www.drive2xl.eu

"Transparante communicatie is key voor een goede werking en prestaties. Daar begeleid ik organisaties, teams en leidinggevenden graag naar."

Partnerships

bottom of page