top of page
house of vitality sharon

Webinar: Hoe creëer je een future-proof organisatie? Bereid je voor op de S van de ESG-duurzaamheidwet


Welke acties en bevragingen van je personeel zijn wel of niet noodzakelijk en hoe krijg je je mensen geëngageerd mee aan boord? 

Het webinar vindt plaats op 11 juni en zal je inzicht geven in hoe je als middelgrote organisatie (ca. 100-800 medewerkers) kan voldoen aan opkomende duurzaamheidswetgeving, inclusief de specifieke vereisten voor acties en bevragingen van je personeel.

Hoe kan je mee aan boord zijn met de duurzaamheidswetgeving die eraan komt, en meer specifiek: wat zijn de vereisten qua scan en acties op vlak van je personeel?

Wij bieden je graag inzichten aan om dit gestroomlijnd en gefocust te doen, zodat jullie als directie minder onduidelijkheid en stress ervaren hieromtrent en je medewerkers niet overbevraagd worden.

 

Zo bereik je de volgende doelstellingen efficiënt in 1 totaaloplossing:

 

✓ Spanningen of probleemzones identificeren en aanpakken, zoals: retentie, absenteïsme, conflicten, on-etische praktijken op de werkvloer, discriminatie (toevoegen), ... 

✓ Voldoen aan de wettelijke verplichting voor CSRD duurzaamheidswetgeving op vlak van de acties en bevraging van eigen personeel (ESRS1-luik wetgeving)

✓ Voldoen aan de vereiste rapportering inzake dubbele materialiteit (ESRS2-luik wetgeving) door een specifieke bevraging op de relevante thema's bij een aantal klanten en medewerkers op maat van jouw bedrijf

✓ Opmaak van een gefundeerd actieplan op maat, dat je nodig hebt voor je rapportering (dat jaarlijks gecontroleerd wordt)

✓ Inzicht in de personeelsdomeinen waarover je beschrijvende informatie moet opstellen en welke parameters en cijfers je hieromtrent moet rapporteren

Indien gewenst, voldoen aan de wettelijke verplichting voor psychosociale risico-analyse

 

Deze topics komen aan bod:

✓ Welke acties en bevragingen zijn er wel of niet nodig omtrent je personeel voor de nieuwe duurzaamheidswetgeving?

✓ Hoe krijg je hierin je mensen, en voor een stuk je klanten, geëngageerd mee aan boord bij het opstellen en uitvoeren van het actieplan?

✓ Hoe kan je dit op een efficiënte manier qua investering in tijd en budget aanpakken?

 Wat zijn bv. de verschillen met een psychosociale risico-analyse? We verduidelijken ondermeer waarom gefocuste workshops of interviews met specifieke medewerkers en klanten, alsook strategisch advies en het maken van een actieplan noodzakelijk zijn, terwijl een globale (digitale) bevraging dit niet is.

Praktische informatie & agenda:

Webinar: 11 juni '24, 9-10u

 Sprekers: Sharon Vandousselaere, Ann Lacres (TWEG), Isabelle Herteleer (ESG consultancy)

✓  Digitaal webinar

Voor wie?

 

CEO's, HR managers en duurzaamheidsverantwoordelijken in:

  • middelgrote organisaties die moeten rapporteren en/of zich willen voorbereiden op 2026-2027

  • KMO's die beursgenoteerd zijn of via hun aandeel in het ecosysteem van grote ondernemingen zich moeten aanpassen

Contacteer me

Sharon Vandousselaere house of vitality.jpeg

Op de hoogte blijven van wat de ESG wetgeving voor jouw bedrijf betekent op vlak van eigen personeel? Hulp nodig bij het verduidelijken van waarover je precies moet rapporteren?

Neem deel of contacteer me om te kijken hoe wij je kunnen adviseren en verder helpen.

bottom of page