top of page

3 office mindfulness tips in BALI

Misschien voel jij ook de drang om er regelmatig tussenuit te glippen, uit de drukte van het leven? En denk je daarbij ook aan verre reizen naar zonnige (of besneeuwde) bestemmingen? Dan heb ik goed nieuws voor je! Je kan er namelijk op elk moment tussenuit naar BALI, ook tijdens je werk, met onderstaande 3 mindfulness tips. 

 Ga er even tussenuit naar BALI tijdens stress  • Bewustworden: stop met wat je aan het doen bent, neem een stapje terug  • Aanvaard wat er gaande is, het is nu toch al zo, nu even geen probleemoplossing  • Lichaamsanker: aandacht bij voeten of adem om je te centeren in het hier & nu  • Inzicht vragen aan jezelf: “hoe kan ik nu het best voor mezelf zorgen?” =>gedrag  3 office mindfulness tips om naar BALI te reizen:   1. Bij het zien van je rode bol  Plak een rode bol (kleine sticker van bv. Ava) op je pc om je eraan te herinneren regelmatig naar je ademhaling terug te keren met je aandacht. Zo wordt jij je sneller bewust van negatieve invloeden van bv. mails, collega’s, ... en herstel je het natuurlijke evenwicht tussen spanning en ontspanning waar je lichaam behoefte aan heeft.  2. Bij het horen van je mindful bel  Download de mindful bel op je pc of smart Phone (Mindfulness Bell app) en laat die om de 15, 30 of 60 minuten ringen om je eraan te herinneren. Zo slaag je erin om korte pauzes in te bouwen waardoor je op het einde van de dag een pak minder stress hebt. 

3. Bij het ondernemen van onplezierige activiteiten  Dit noem ik ook wel eens de “sandwich techniek”: werk als veel plezieriger ervaren door lastige zaken in te plannen tussen fijne activiteiten in (in dit geval de BALI- mindfulness oefening) Veel plezier!

Warme groet

Sharon


Comments


bottom of page