top of page

68% Vlamingen wil stilte en rust - de impact van de 6 personal energy management principes

Mooie resultaten van het recente stilteonderzoek en het belang van natuur en ontprikkeling!


68% van de Vlamingen vindt stilte enorm belangrijk, oa om tot rust te komen (60%) en uit de dagelijkse drukte te stappen (55%).


Personal energy management tips uit mijn nieuwe boek "Persoonlijk leiderschap. Meer productiviteit in zes stappen met personal energy management" helpen je hierbij. Zo werden wandelingen in de natuur (69%), maar ook mindfulness en meditatie (10-20%) genoemd als ideale manieren om stilte te vinden.


Personal energy management omvat ondermeer tools en principes inzake: gezonde voeding, yoga, mindfulness, ademhalingsoefeningen voor verhoogde hartritmevariabiliteit, mildheid, zingeving, talent management, feminien leiderschap, het volgen van je biologische rust-productiviteitsritme & time- & attention management. 


Thema's als ontprikkeling, rust, stilte en natuur vormen een rode draad in de zes stappen waarmee het boek leiders die op zoek zijn naar balans tussen levenskwaliteit en prestatie, begeleidt naar meer productiviteit en welzijn. 


Onderzoek en cases uit het boek ondersteunen de link tussen de personal energy management tools en tot 45% meer prestatie, productiviteit, energie op het werk en welzijn (lees hier meer over de tools en de bronnenlijst van onderzoeken).


  1. Het eerste principe is introspectie en gaat over het leren bekijken en leegmaken van je emmer vooraleer het te laat is. Mindfulness, zelfbewustzijn en natuur spelen hierbij een belangrijke tool.

  2. Het tweede principe is stressmanagement en zet je aan om jouw unieke stresssignalen te leren herkennen en je handleiding te vinden om goed te blijven functioneren onder werkdruk en spanning. Office yoga, ademhaling en relaxatietips komen hierbij aan bod.

  3. Het derde principe is wilskracht en helpt je om voldoende aandacht aan ontspanning, voeding en beweging te schenken om je wilskrachtspier in je brein sterk te houden en goed te blijven presteren. Hartritmevariabiliteit verhogende meditatieve- en ademhalingsoefeningen alsook gezonde voeding ondersteunen je hierin.

  4. Het vierde principe is mildheid en benadrukt het belang van balans tussen een relatiegerichte, zachte, feminiene manier van leiden in een harde, masculien gerichte wereld. Oefeningen, inzichten en tips voor balans in je zorgemotieregulatiesystemen helpen je hier om echte voldoening en ontspanning niet te verwarren met het geluksgevoel van verslavend, aangenaam werk.

  5. Het vijfde principe is talentmanagement en helpt je om het beste uit jezelf te halen door los te laten wie je denkt te moeten zijn en te werken vanuit talent dat je moeiteloos energie en succes schenkt.

  6. Het zesde principe is zingeving en helpt je om duurzaam gelukkig en gezond te blijven werken door jouw waarden en prioriteiten te eren in je jobkeuzes en dagelijkse tijdsbesteding.

Benieuwd naar meer? We verwelkomen je graag op de boeklancering in Gent op 4 december!


Op dit event zet ik de link uiteen tussen productiviteits- en prestatieverhoging met welzijn, gezondheidsversterkende initiatieven en personal energy management.


Sprekers die met illustrerende cases, getuigenissen en oefeningen komen zijn Carl De Clercq (voormalig HR Director Vandemoortele, Balta, Alpro, Ernst & Young en Greenyard Foods), Franky Van Hamme (voormalig Vice President Marketing Alpro & Customer service director Henkel) en Ann Baecke (auteur "Leider zonder masker", trainer bij Colruyt Group, Dell, Torfs, ING & AG Insurance).Graag tot gauw,


Warme groet

Sharon Vandousselaere


Zaakvoerder Zinhoeve-bedrijfspsychologe

Research-Consulting-Training-Coaching

Comments


bottom of page