top of page

Fijne feestdagen! Bewaak de balans welzijn-productiviteit in 2023

In deze nieuwsbrief:

  • Cijfers: Steeds meer mensen thuis met burn-out & depressie & wat eraan te doen.

  • Artikel: De balans bewaken in de donkere dagen tussen welzijn en productiviteit als mens en organisatie.

  • Artikel: Meer werkgoesting & productiever door sociaal voedende contacten op het werk.

  • Getuigenis: Vileroy & Boch spreekt over de resultaten een jaar na de in-depth welzijnsscan.

  • Nieuws: Onze zaak en "Huis van welzijn & productiviteit" in een nieuw jasje.Beste,


Bijna 500.000 mensen zaten eind vorig jaar thuis en konden door burn out of depressie niet werken of geen nieuw werk zoeken. Een stijging van bijna de helft sinds de afgelopen vijf jaar.


Voor het welzijn van jezelf en je medewerkers zorgen is sinds Corona niet langer een luxe, maar een noodzaak geworden. Scans en initiatieven hieromtrent zijn op vandaag reeds bijzonder ingeburgerd geraakt in organisaties, maar men zoekt nog steeds naar werkelijke aanpakken voor deze ongrijpbare ‘aandoeningen’ of ‘verstoringen’ in organisaties en op persoonlijk vlak.


Burn out is een energie’stoornis’ en depressie een stemmings’stoornis’. Beide kosten de ziekteverzekering meer dan 1,6 miljard euro per jaar. Vanuit de regering zoekt men (tevergeefs?) naar maatregelen voor deze complexe problematieken, om mensen na deze langdurige arbeidsongeschiktheid weer aan het werk te krijgen, of dit te voorkomen, door een cultuurshift. Een voorbeeld is de verwittiging die een kleine 500 bedrijven, waarvan de medewerkers langdurig uitvielen, kregen en waardoor ze risico lopen op een boete van 2,5% van de jaarlijkse loonmassa.


Energie en gemoed hoog in donkere dagen


In onze blog van november deel ik een aantal basiselementen die kunnen helpen om in de donkerdere dagen het gemoed en de energie optimaal hoog te houden als de stress , vermoeidheid , werkdruk of spanning op het werk onderling stijgen.


Dit artikel is een aanzet voor diegenen voor wie energie- en stemmingsaandoeningen, zoals burn-out en depressie, nog vreemde onverklaarbare beestjes zijn. Of voor wie actief zelf aan de slag wil voor zichzelf, de mensen of zijn organisatie.


Laat ons met kleine shifts in perspectief en gedrag de hoop erin houden dat wij en onze naasten of medewerkers onze stemming en energie hoog kunnen houden, en op die manier het nieuwe jaar ingaan.Wij wensen jullie een 2023 waarin jullie volop goed in je vel zitten!Warme groet en fijne feestdagen,


House of Vitality team

Sharon, An-Katrien en FrankyBelangrijk! wij geven onze newsletter inschrijvingslijst een update! Wil je onze berichten blijven ontvangen?Klik dan aub hier. Ben je sinds de laatste vijf jaar een nieuwe lezer(es)? Dan hoef je niets te doen, je inschrijving wordt sowieso behouden. Hartelijk dank!

Klik hier voor het volledig overzicht van deze nieuwsbrief in nieuwsbriefformaat te lezen.


Comments


bottom of page