top of page

Crisis toelaten voor een nieuw begin

Ik las onlangs hoe het doorvoelen en bewust beleven van crisis, trauma en verandering de sleutel is naar een nieuw begin in deze inspirerende blog van Elke Geeraerts. Ik herken het. Zowel in onze zaak, in mijn persoonlijk leven als het team.

In drie jaar tijd kreeg ik een combinatie te verduren van teveel verandering en crisis, maar het maakte me werkelijk sterker en bouwde de fundamenten voor een sterke zelfwaarde en een goed nieuw leven.

Ook kan ik door deze ervaring in al zijn dieptes en hoogtes veel beter met crisis in mensen, teams en organisaties werken. Het heeft me dus persoonlijk en professioneel sterker gemaakt om, zoals Elke Geraerts in haar blog zegt, moedig te zijn, het aan te durven de mogelijkheden onder ogen te zien en te beginnen veranderen. Om niet bij het oude te blijven waar mijn brein zoveel meer voorkeur voor heeft, omdat het makkelijker is de bekende paden te bewandelen voor het menselijk brein.

Zo was er de geboorte van mijn dochter die mij in een soort shocktoestand bracht. De dood van familieleden kort erna. De crisis toen mijn ex-man en ik scheidden. De traumatische situatie met een collega waardoor onze zaak even niet meer operationeel kon draaien. De impact van dit alles op mijn gezondheid die kelderde, mentaal en fysiek.

Veranderen


Maar zoals waar de blog van Geraerts naar verwijst: ik bleef mezelf doorheen dit alles steeds ontwikkelen, in vraag stellen, veranderen en bracht wijzigingen aan in mijn aanpak, leven en omgeving.

Ik verhuisde, bouwde prachtige relaties met zowel mijn dochter, ex-man en nieuwe partner op en ontwikkelde met mijn team een diepgaande connectie voor het leven. We gebruikten de moeilijke tijd als verdieping om elkaar echt te leren kennen, onze zaak de juiste focus te geven en achter de schermen het operationele klaar te stomen om te kunnen werken met minder energieverlies op een meer voedende wijze.

Het resultaat?

We begeleiden op vandaag niet enkel organisaties en hun mensen om beter in hun vel te zitten met welzijnsscans, maar bieden diep begrip en inzicht in wat echt nodig is om een individu, team of groep mensen als bedrijf vooruit te helpen naar hun doelstelling & gewenste verandering.


Heel trots op mijn team en onze aanpak die werkt!


Wij ontdekten een prachtige locatie in de Damse natuur, waar we Personal- ,Team- & Company Energy Management aanbieden om relationele - & vertrouwenskwesties aan te pakken, om de gewenste missie, visie & strategie te verhelderen en er jezelf of je mensen mee te inspireren tot de juiste actie. Overnachting en teambuildings behoren ook tot de mogelijkheden.


Benieuwd? Heeft jouw team of jijzelf behoefte aan rust, verbinding, verheldering? Wil je hieraan werken door een stap terug te zetten in de prachtige natuur om daarna de juiste stappen voorwaarts te kunnen zetten?


👉Wil je een vrijblijvend gesprek over:

⚛ hoe je jouw persoonlijk leiderschap en Personal Energy Management kan versterken en van daaruit je organisatie en mensen?

⚛ een diepte-scan van je organisatie


“Door deze scan kunnen we voor het eerst onze belofte aan de mensen inlossen …… nu hebben we een groep die graag werkt en bovendien veel efficiënter werkt.”— Tineke Declercq, HR manager Vileroy & Boch
“De resultaten uit de scan zijn onmiddellijk bruikbaar ……… samen zetten we verbeterpunten om in actiepunten en helpen we deze realiseren.” — Filip Walraeve, Algemeen Directeur Demival

Wil je meer inspirerende artikels en tips ontvangen om goed in je vel te zitten als mens en organisatie & de balans welzijn-productiviteit te bewaken?


"De Personal Energy Management oefeningen maken me zachter en rustiger."- Philip Vanwynsberghe, eigenaar VB Parts Hydrauliek
"Indien ik Personal Energy Management eerder toegepast had, zou ik mijn managementjob waarschijnlijk niet opgegeven hebben. Dit boek is een "must have" voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen." — Tatjana Vandenhouweele, voormalig IT-manager bij Daikin Europe N.V.
"Diepe zingeving is een ontembare kracht. En die kracht is in ieder mens aanwezig. Dit boek helpt je om jouw kracht te vinden."- Ann Baecke, auteur "Leider zonder masker"
"Dit boek geeft op een glasheldere manier inzichten in de meest recente gegevens over het brein en communicatie. Een echte aanrader" ― Dr. Luc Swinnen, Stress Management ConsultancyComentarios


bottom of page