top of page

Personal Energy Management Platform

Hier vindt je de oefeningen (video's en MP3's) uit Sharon's boek "Persoonlijk leiderschap"

Inhoudstafel:

Feminien leiderschap- tips en info

Balans - meditatieve oefeningen 

✓ Energie- yoga & beweging

De roep om feminien leiderschap voor veiligheid, rust en verbinding (los van geslacht) -10'

Hoe kan je als leider vertrouwen uitstralen en rust en verbinding creëren in deze onveilige, onduidelijke en steeds veranderende crisis-tijd? 

Waarom is het noodzakelijk als leider om evenwicht te houden tussen ontspanning en verbinding tegenover prestatie- en doelgerichtheid? 

 

Hoe komt het dat je in onveilige, stressvolle tijden waarin medewerkers angstig, moe en opgejaagd zijn de beste resultaten boekt met feminien leiderschap vanuit je zorgsysteem?

Welke effecten boekt feminien leiderschap op verbinding en stressreductie bij je medewerkers volgens wetenschappelijk onderzoek?

meditate

Mindfulness oefening voor rust in je hoofd 5'

Sta dagelijks 1-5' stil bij jouw GEL:
Gedachten/Emoties/Lichaam.
Deze meditatieve zelf-check helpt je om de geest vrij te maken en op termijn (bij dagelijkse beoefening) meer mentale fitheid en stressbestendigheid te ervaren.

Visualisatie voor focus & drive: "Leef je missie" 5'

Visualisatie oefening om jouw missie en jouw diepere waarden, die jou zin schenken in je leven en in je job, te ontdekken door ze te voelen en visualiseren. Handig in deze toch wel deprimerende corona-tijd om het centrum in je hersenen (achter je voorhoofd) dat instaat voor het maken en ‘zien’ van motiverende toekomstplannen toch te blijven activeren op positieve wijze.

Mindfulness oefening voor meer welzijn- 12'

Door in deze meditatie aandacht te schenken aan je gevoelens, laat je ze toe en voorkom je dat ze je overnemen op ongepast momenten.
De functie van gevoelens is om gevoeld te worden, niet om erover na te denken of om ze weg te steken. Dat geeft namelijk  problemen zoals sociaal ongepast gedrag (je wordt kwaad op die collega terwijl de werkelijk oorzaak van je frustratie een partnerruzie de dag ervoor is) en verkeerde keuzes maken door niet te erkennen hoe je je werkelijk voelt.

Mildheidsoefening voor rust en veiligheid -8'

  • Activeert je zorgsysteem en wekt gevoelens op van: verbondenheid, kalmte, aanvaarding, vrede met wat is, "ik ben oké zoals ik ben"

 

  • Antidote voor de opjagende, ziekmakende of angstaanjagende vicieuze cirkel van van werkdrive, prestatiegerichtheid, angst en kwaadheid, die je ervaart in je jaag- en gevaarsystemen.

Bewegingsvideo voor meer kracht & vertrouwen 4'

  • Je positieve stemming op je medewerkers of omgeving overdragen

  • Je beschermen voor negatieve, angstige of opgefokte stemmingsoverdracht in groep of winkel

  • De impact van je gedachten op je welzijn te verhogen.

  • Je zorgsysteem activeren door rust, vertrouwen, vrede in te ademen' en negativiteit en angst los te laten.

  • Je energie opladen met een eenvoudige bewegingsoefening

Heupopeners bij thuiswerk 5'

Stressmanagement bewegingsoefening: take a break bij veel pc-thuiswerk

 

Leer in deze video: ​

  • Oefeningen die je heupregio (lenden/psoasspieren) losmaken, zodat je lage rugpijn helpt voorkomen. Lang zitten zorgt voor een verminderde doorbloeding en stijfheid in de regio van je heup-lendenspier (psoas). Wanneer je rechtsstaat, trekt deze spier hard aan je wervelkolom. Je lage rugwervels worden naar voor en beneden getrokken, met als resultaat dat je onderrug holler wordt. Dit kan leiden tot lage rugpijnen. ​

  • Roep een vreugdevol gevoel op door je te proberen amuseren tijdens deze oefening. Glimlach en probeer dankbaar te zijn voor deze korte break. Op die manier biedt je een tegengewicht aan de natuurlijke neiging van je brein om meer aandacht te schenken aan negatieve, bedreigende prikkels. Dit biologische overlevingsmechanisme is vandaag niet constructief wegens alle media-overprikkeling. Wetenschappelijke studies tonen dat je deze positieve ervaringen best een tiental seconden bewust 'vasthoudt' in je hoofd, opdat ze goed zouden worden opgeslagen. ​

  • Doe deze oefening buiten, als het kan, of geniet van de natuur in de video. Op deze manier geniet je 5' van "groen" bewegen. Hierdoor vermindert wetenschappelijk aantoonbaar al je stresslevel en verbeteren je stemming, concentratievermogen en zelfbeheersing.

Energieke ochtendoefening 10'

Deze energizing bewegingsoefening helpt jou om positief de dag te starten met de juiste mindset! Geeft je een energieloos. Versterkt je persoonlijk leiderschap en en doelgerichtheid vanuit heldere visualisatie van je kerndoelen die dag.  

Tip: doe dit elke ochtend om minder stress en meer focus te ervaren die dag en te starten vol energie.

bottom of page