top of page
House of Vitality_team_hov.jpg

Ontvang 60% subsidie op onze SVD Scan©

shutterstock_1359980222.jpeg

Werkbaarheidscheques

De Zinhoeve/Tamepa Comm.V. werd door de Vlaamse Overheid erkend als een geregistreerde dienstverlener voor scans en begeleiding rond werkbaar werk.

Dankzij de Werkbaarheidscheque kunnen eenmanszaken, kmo's, grote ondernemingen uit de profit sector en de sociale economie tot €10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen en te verbeteren.

Werkbaarheidsscan en -begeleiding

Met een werkbaarheidscheque kan je een werkbaarheidsscan aankopen en/of begeleiding inkopen. Zo wordt de werkbaarheid in de organisatie in kaart gebracht, een actieplan opgesteld en veranderingen in werkbaarheid opgevolgd. Concreet gaat het bijvoorbeeld over het in kaart brengen van stress op de werkvloer, motivatie van medewerkers en leermogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld via een bevraging van de werknemers. De cheques kunnen aangevraagd worden sinds mei 2019 en worden verlengd en uitgebreid in 2020.  Wie zo’n cheque aanvraagt, kan een subsidie tot maximum 10.000 euro ontvangen van de Vlaamse overheid over een periode van 3 jaar. 

Samengevat

  • Voor wie? Ondernemingen uit de profitsector en sociale economie.

  • Voor welke service? Acties rond werkbaar werk, zoals bedrijfsscan.

  • Voor welk bedrag? Tot €10.000 over een periode van drie jaar.

UPDATE 2 2020: Telewerk-beleid ook erkend voor subsidie door corona-maatregelen

Ondernemingen kunnen nu ook gebruik maken van de werkbaarheidssubsidie om door ons een scan en advies te ontvangen op het vlak van hun telewerk-beleid. Contacteer ons voor meer info of lees meer hier.

UPDATE 1 2020: Verhoging kmo-portefeuille wordt verlengd 

Ondernemingen kunnen voor de ondersteuning van bepaalde maatregelen en opleidingen terecht bij bestaande kanalen zoals de kmo-portefeuille en ESF oproepen. Er bestaat al een maatregel dat als een bedrijf het maximum binnen de kmo-portefeuille heeft bereikt, er voor acties rond werkbaar werk een verhoging van dat maximum mogelijk is met 5.000 euro. Ook dat systeem wordt verlengd in 2020.

Vanaf 1 januari 2020 kunnen ondernemingen bovendien bij het Europees Sociaal Fonds een aanvraag indienen voor extra ondersteuning op vlak van werkbaar werk. Daarbij zal een HR-dienstverlener de onderneming ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van acties voor het verhogen van werkbaar werk en werknemerswelzijn. In totaal wordt daarvoor voorzien in 5 miljoen euro.

Werkbaar werk

Werkbaar werk is werk dat motiverend is, voldoende leerkansen biedt, geen overmatige stress oplevert en een evenwichtige werk-privé balans mogelijk maakt. Het Vlaams Actieplan Werkbaar Werk wil bedrijven sensibiliseren, enthousiasmeren en inspireren om met concrete maatregelen aan de slag te gaan. Inzetten op werkbaar werk is immers een win-win voor zowel werkgevers als werknemers:

  • Werknemers blijven langer en gemotiveerder aan de slag.

  • Werkgevers kunnen rekenen op gedreven, competente en dus meer productieve medewerkers.

Prijs

Dankzij de werkbaarheidscheques van de Vlaamse Overheid heeft elke onderneming uit de profit en non-profit sector recht op een subsidie van 60%. 

Bronnen: UnizoVlaanderenVLAIO en werkbaar werk.be, UQ, Voka/Crevits.

bottom of page