top of page
House of Vitality_team_hov.jpg

"Remember to take care of yourself. You can't pour from an empty cup"

Sharon Vandousselaere House of Vitality

Verbind je met anderen vanuit het zorgsysteem

Oefeningen en inzicht om meer in je "zorg" emotieregulatiesysteem te verkeren, waarin je innerlijke rust en vrede ervaart. Dit als antidote voor de "jaag"- en "gevaar"-systemen, waarin we vaak >90% van de tijd verkeren. Daarin worden we gedreven door prestatiegerichtheid, drive, angst of woede, wat erg ongezond is en chronische stress creëert.

Zelfzorg, de 3 emotieregulatiesystemen & verbindend "feminien"  leiderschap

Ontdek in deze video:

  • Hoe kan je vertrouwen uitstralen en rust en verbinding creëren in deze onveilige, onduidelijke en steeds veranderende crisis-tijd? 

  • Waarom is het noodzakelijk om evenwicht te houden tussen ontspanning en verbinding tegenover prestatie- en doelgerichtheid? 

  • Hoe komt het dat je in onveilige, stressvolle tijden waarin medewerkers angstig, moe en opgejaagd zijn de beste resultaten boekt met verbindend "feminien" leiderschap vanuit je zorgsysteem?

  • Welke effecten boekt verbindend "feminien" leiderschap op samenwerking en stressreductie bij je medewerkers volgens wetenschappelijk onderzoek?

 

Feminien verbindend leiderschap of "rust en vertrouwen uitstralen" is niet iets wat je kan "faken". Onderzoek van Harvard Business Review wijst uit dat dit een averechts effect heeft op medewerkers. Ga dus zelf aan de slag.

Mildheidsoefening voor rust en veiligheid: 
activeert je zelfzorg-emotieregulatiesysteem

Ontdek in deze video:

  • Activeer je zorgsysteem en wek gevoelens op van: verbondenheid, kalmte, aanvaarding, vrede met wat is, "ik ben oké zoals ik ben"

  • Antidote voor de opjagende, ziekmakende of angstaanjagende vicieuze cirkel van van werkdrive, prestatiegerichtheid, angst en kwaadheid, die je ervaart in je jaag- en gevaarsystemen

  • Leer jezelf afvragen: "Wie, wat of welke gedachten en activiteiten roepen een gevoel van voldoening, rust, vrede met wat is, "ik ben oke” op?" Verhoog &  maak er je prioriteit van!
     

Voel je je helemaal niet rustig? Wat als de oefening niet lukt?

Aanvaard dat en vind vrede in de situatie. Probeer misschien een andere manier om je zorg-systeem te activeren, bv. wandeling, natuur,  bad, rustig feel-good muziek/ film, rustig bewegen, verbindende tijd met je geliefden, ...​​​​

>> Probeer deze oefening dagelijks te doen, bij voorkeur in de ochtend. Start je de dag positief en met een rustig gemoed.

bottom of page