top of page
House of Vitality_team_hov.jpg

Online platform

Personal Energy Management

Fysieke en mentale oefeningen voor meer welzijn, veerkracht en minder stress

Sharon Vandousselaere House of Vitality

Online Personal-Energy-Management platform 
Fysieke en mentale oefeningen voor minder stress, meer vreugde en verbinding

Cultiveer veiligheid en vertrouwen tijdens deze periode van verandering
 

Onze "personal energy management" aanpak

We nemen preventieve of reactieve maatregelen tegen het 'fysieke’ corona-virus. Met personal energy management neem je maatregelen voor het globale ‘psychische angst-virus’.

"Personal Energy Management" (PEM) is een term uit mijn boek "Persoonlijk leiderschap" en verwijst naar zelf-management. Het gaat erom een manier van leven en werken te vinden die je toelaat de beste versie van jezelf te zijn, ongeacht de omstandigheden.

 

PEM is een totaalaanpak met tools die evidence-based technieken omvatten voor meer mentale, fysieke en emotionele gezondheid en meer carrièrewelzijn.

 

Centraal hierbij staan mindfulness, mildheid, office yoga, "groen" bewegen en relaxatie, met een focus op stressreductie, werkveerkracht en hartritmevariabilteit. Die laatste is een basisindicator voor de balans in je zenuwstelsel.

 

Om jezelf en anderen te leiden vanuit personal energy management leer je ook om je masculien-feminien leiderschap te balanceren, je talenten te ontplooien en vanuit een diepere zingeving te werken. 

PEM verhoogt wetenschappelijk aantoonbaar je immuniteit, welzijn en productiviteit en voedt je wilskracht-centrum in je brein waarmee je duurzame keuzes maakt die je lange-termijn doelstellingen helpen bereiken.

Persoonlijk leiderschap met PEM bestaat uit een persoonlijk ontwikkelingsproces waarin je de  zes cruciale stappen doorloopt:

  1. Introspectie is het leren bekijken en leegmaken van je emmer vooraleer het te laat is

  2. Stressmanagement leert je jouw unieke stresssignalen te herkennen en je handleiding te vinden om goed te blijven functioneren onder werkdruk en spanning

  3. Wilskracht helpt je om voldoende aandacht te schenken aan ontspanning, voeding en beweging om je wilskrachtspier in je brein sterk te houden om zo goed te blijven presteren

  4. Mildheid benadrukt het belang van de juiste balans tussen een relatiegerichte, zachte feminiene manier van leiden en de harde, masculien gerichte wereld

  5. Talentmanagement helpt je om het beste uit jezelf te halen door los te laten wie je denkt te moeten zijn en te werken van uit talent dat je moeiteloos energie en succes schenkt

  6. Zingeving helpt je om duurzaam gelukkig en gezond te blijven werken door je waarden en prioriteiten in je jobkeuzes en dagelijkse tijdsbesteding te respecteren.

bottom of page