top of page
Sharon Vandousselaere House of Vitality_edited.jpg

Voor een betere samenwerking,
hogere productiviteit
en minder stress, verbeteren wij de communicatie met jezelf en je medewerkers


 

Wil jij er als CEO of manager voor zorgen dat de balans tussen welzijn en productiviteit, zowel op persoonlijk vlak als binnen jouw bedrijf, jouw sleutel wordt tot succes?

Sharon Vandousselaere house of vitality.jpeg

Voor minder stress en
betere productiviteit,
versterken wij open communicatie 
in je bedrijf.

 

We starten hierbij met jou!

Wil jij er als CEO of manager voor zorgen dat de balans tussen welzijn en productiviteit, zowel op persoonlijk vlak als binnen jouw bedrijf, jouw sleutel wordt tot succes? 

Pijl rood.png

Wil je: 

beter in je vel zitten als leider, maar je hebt een klankbord nodig dat je helpt?

✓ een oplossing om de spanningsvelden tussen jezelf en je medewerkers bloot te leggen en aan te pakken?

✓ een actieplan op maat om je mensen gemotiveerd en betrokken aan boord te houden?

Pijl rood.png
House of Vitality_team_hov.jpg

Hiervoor gaan wij eerst diepgaand luisteren naar jou of je mensen, observeren en meten hoe jouw persoonlijke balans of de samenwerking in je bedrijf er op vandaag uitziet.  

Wij focussen vervolgens op acties en tools die de communicatie met jezelf en je organisatie versterken. Wij leren je vervolgens om hier zelf verder mee aan de slag te gaan.

Persoonlijke balans met Sharon Vandousselaere

Persoonlijk leiderschap

Wil je tools om beter met werkdruk en stress om te gaan? Dit boek helpt je om het beste uit jezelf te halen en je werkmotivatie en gezondheid te versterken. Daardoor werk je aan je welzijn en energiepeil en verbeter je bovendien jouw werkproductiviteit en prestatie tot 45%.


Zes principes van personal energy management vormen de rode draad waarmee dit boek je op weg zet naar meer balans tussen zakelijk succes en levenskwaliteit.

Een inspiratie en werkboek voor leiders die een succesvolle carrière willen uitbouwen en toch het respect voor hun lichaam en geest willen behouden.

5 problemen

Pijl wit.png

5 oplossingen
van House of Vitality

 1. Heb je problemen met hoog verloop in je organisatie?

 2. Wil je de bedrijfscultuur verbeteren en je team motiveren?

 3. Wil je de medewerkersproductiviteit en klantentevredenheid verbeteren?

 4. Ben je bereid in de spiegel te kijken en jouw impact als leider te gebruiken om je organisatie te verbeteren?

 5. Wil je leren hoe je personal energy te managen en daarmee ook dit van je mensen en organisatie? 

"Een zeer onderhoudend en praktisch boek dat je leven zal veranderen en verbeteren."

"Indien ik dit boek eerder toegepast had, zou ik mijn managementjob waarschijnlijk niet opgegeven hebben. Een "must have" voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen."-

- Erwin Vandousselaere, CEO Summa, 11e beste Belgische maakbedrijf in de MT top 100 2019

Tatjana Vandenhouweele, voormalig IT-manager bij Daikin Europe N.V.

"Dit boek geeft op een glasheldere manier inzichten in de meest recente gegevens over het brein en communicatie. Sharon weet als geen ander kennis uit verschillende domeinen te combineren tot een bruikbaar geheel. Onderhoudend en toch met een stevige wetenschappelijke basis. Een echte aanrader."

-Dr. Luc Swinnen, Stress Management Consultancy

"Diepe zingeving is een ontembare kracht. En die kracht is in ieder mens aanwezig. Dit boek helpt je om jouw kracht te vinden."

"Dit boek leest vlot, biedt een juiste mix van theorie en praktijk, stimuleert, is technisch heel bevattelijk en bruikbaar vertaald. Kortom: het boeit! Heel knap"

- Franky Van Hamme, Stress- en burn-out coach, voormalig Vice President Marketing and Innovation Alpro

"Sharon geeft in dit boek een concrete en deskundige uiteenzetting van het waarom en hoe van Persoonlijk Leiderschap. In detail beschrijft ze een veelvoud aan eenvoudig uitvoerbare tips, oefeningen en technieken zodat je haar theorie meteen kan implementeren. Pas haar 21e-eeuwse tools toe en ervaar hoe je bedrijf, je werknemers en ook jijzelf op elk vlak makkelijk en duurzaam kunnen groeien en bloeien."

- Ann Baecke, auteur "Leider zonder masker"

-Ria Verplancke, mental coach, voormalig CEO van merken- en octrooibureau Bureau Verplancke, voormalig lid Board of Directors Flanders Expo nv

"Dit boek begint waar de meeste theorieën ophouden, nl. bij de vraag HOE. In theorie is het allemaal zo gemakkelijk gezegd, maar doe het maar eens!'

- Judith Van Felius, hoofddocent & Course Director International HRM, Saxion University of Applied Sciences

2.2.jpeg

Innerlijke rust in een druk leven

Wil jij als ondernemende vrouw minder stress en meer innerlijke rust? Heb je het gevoel dat je leven te druk is geworden? Wil je meer tijd voor jezelf? Wil je in je job meer kunnen doen wat jij belangrijk en leuk vindt?

Dit boek leert je om innerlijke rust te vinden in je hoofd, gevoelens en lichaam. Door je lat net hoog genoeg te leggen, voldoening te creëren en diep te ontspannen, kan je innerlijke kalmte bewaren te midden van turbulente omstandigheden en het beste uit jezelf halen in een veeleisende samenleving.

“Dit recht uit het hart geschreven boek is een must als je meer balans en rust in je leven wil en handvatten zoekt die een houvast bieden in een soms woelige wereld. Het boek is heel praktisch en concreet, doorleefd, onderbouwd en geeft je meteen ‘goesting’ om ermee aan de slag te gaan. Ook het authentieke verhaal van Sharon en haar foto’s maken dat het lezen van het boek voelt alsof je personal trainer naast je staat.”
 

- Katrin Van de Water, bezielster Passion for Work

“Het lezen van het boek alleen al geeft je meer rust. De oefeningen zijn heel makkelijk toepasbaar. Kortom: een aanrader voor elke drukbezette vrouw die op zoek is naar meer rust in haar leven, zonder dat het zweverig wordt!”

- An Sterken, zaakvoerder Flowtastic, Feng Shui & Bazi Experte

“Dit boek is een aanrader voor iedereen die - net zoals ik - immens veel dingen graag doet. Sharon kan als geen ander diepe wetenschappelijke informatie zeer bruikbaar overbrengen. Deze lieve en wijze vrouw heeft me al zoveel bijgebracht. Wat een geluk dat ze nu al haar kennis en ervaring in dit boek bundelt!”

- Ans Vercruysse, zaakvoerder Beeldburo, grafisch vormgeefster

Wie zijn wij?

house of vitality
Sharon Vandousselare

Oprichter, auteur & bedrijfspsychologe 

Franky
Franky Van Hamme

 

Business mentor, senior consultant

an katrien
An-Katrien Van Peteghem

Leadership coach, senior consultant

Bedrijfsonderzoek met customised scans

Bedrijfsonderzoek rond de gewenste thema's waaronder welzijn, productiviteit, cultuur, leiderschap & strategie:

  is afgestemd op maat van jullie organisatie en afhankelijk van de specifieke noden,

 

  biedt een oplossing voor personeelsgerelateerde thema's waar jullie met vragen of problemen zitten en diepgaand inzicht wensen,

  wordt specifiek aanbevolen bij strategische veranderingen of vragen vanuit de CEO/directie, gezien wij naast welzijn, HRM en leiderschap ook screenen en adviseren op vlak van strategie, operations en productiviteit,

 

  is ingebed in een totaalaanpak waarin we jullie organisatie begeleiden om bronnen van problemen, ontevredenheid, absenteïsme en verloop te identificeren en aan te pakken,

  wordt ingebed in bestaande of gelijkaardige lopende trajecten/projecten in de organisatie voor een eenduidige, afgestemde communicatie naar medewerkers tijdens het meet- of veranderingsproces.

 • Kwantitatief vragenlijstonderzoek naar de scores op de 5 individuele batterijen van "werkveerkracht" en/of de 5 organisatiebatterijen voor "organisatievitaliteit"​

 • Kwantitatieve bevraging workload & productiviteit & presenteïsme: wat is de werkelijke prestatie in verhouding tot hoe men het best zou kunnen presteren? ​

 • Customised bevraging van oganisatiegebonden prestatiebarrières: wat belemmert de mw. om zijn doelstellingen efficiënt, accuraat en betrouwbaar te behalen en om zijn job goed uit te voeren?

 • Focusgroepen & diepte-interviews

 • In-depth analyse van onderliggende sterke- en verbeterpunten 

 • Identificeren van ondermeer knelpunten die absenteïsme, verloop of ontevredenheid veroorzaken

 • voorstel inzake verbeteracties

 • Begeleiding bij implementaties van acties en strategisch advies

Wij ontwikkelden een specifieke aanpak en scan afhankelijk van het type medewerkers die bevraagd worden:

 • Bedienden

 • Productiemedewerkers

 • (Middle-) management

 • Chefs

 • Directie

 • Teams

Wij bieden een jaartraject voor de organisatie en haar teams aan:

 • meerdere keren per jaar de medewerkers opvolgen via een korte customised bevraging die de evolutie op essentiële punten checkt & weergeeft

 • teams opvolgen door de evolutie op essentiële punten in groep te bespreken

 • duidelijk en consistent communiceren over deze evolutie en commitment van directie en organisatie tonen voor het veranderingsproces, wat vertrouwen en motivatie genereert.

​Onze customised scans worden aangepast aan:

 • de inhoudelijke noden van wat leeft en bevraagd wil worden in de organisatie, bv. ergonomie, diversiteit, werkdruk, impact van een organisatiewijziging, etc.

 • de schaalgrootte van de bevraging bv. over x aantal jaar de volledige organisatie screenen (elke medewerker aan het woord laten in focusgroepen of interviews), of een representatieve steekproef kwalitatief bevragen en dit bv. combineren met een volledige kwantitatieve bevraging d.m.v. vragenlijst

 • de inhoud en aanpak die eigen is aan het type sector bv. productiebedrijven, dienstensector, transportindustrie, etc.

 • het type doelgroep bv. directieteam, productiemedewerkers, bedienden, management

Bestaat de grijze zone?

Kan je als zaakvoerder, directeur, manager die balans vinden tussen welzijn en productiviteit in een drukke job ... of is het alles of niets?


Het zorgen voor jezelf blijkt key om duurzaam succes te boeken in je bedrijf, maar juist in die menselijke dimensie wordt je minder begeleid.


Daardoor wordt de rol des te groter van:
  je klankbord, zowel op persoonlijk vlak (vertrouwelingen) als professioneel (mentor),
  vertoeven in een cultuur en sfeer van vertrouwen, authenticiteit & kwetsbaarheid,
  deconnecteren van het werk & een geïntegreerd leven leiden met aandacht voor je gezin, vrienden, hobby's, maatschappelijke verantwoordelijkheid, ...
 een vorm van zelfbewustzijn, "mindfulness" (stilstaan & zelfreflectie) en leren omgaan met moeilijke emoties.
 

Dit is precies wat wij je willen bieden en helpen cultiveren in onze ronde tafels!


Ben je er ook graag bij?

Heb je zin om met gelijkgestemden uit te wisselen in een open, authentiek kader?

Tijdens deze oefening richt je jouw aandacht bewust op je interne ervaring: wat er in je omgaat, zoals je gevoelens en gedachten. Zo herschep je jouw brein naar de volgende wetenschappelijk aangetoonde effecten:

 • je wordt stressbestendiger ​

 • je wordt creatiever 

 • je leert beter met de ups en downs van het leven om te gaan ​

 • je kan meer out-of-the-box oplossingen vinden voor je problemen​

 • je leert meer in het moment te leven en te genieten

Het is een mindfulness meditatie, die ik de Ademruimte noem, waarin je afstand leert nemen van je gedachten. Deze kan je thuis beoefenen, of in de wagen als jij je even parkeert (bv. langs een park) als je van je werk komt. Het is een ideale oefening om te ontspannen na een drukke dag, of om je dag met een helder hoofd te starten.

Deze basis mindfulness oefening zal je niet altijd meteen kalmeren. het is ook geen ontspanningsoefening. het is wel een oefening die je helpt om je aandacht oordeelvrij te richten op wat er in je omgaat. Zonder meegesleept te worden in een zwaarmoedige stemming, piekergedachten of lichamelijke pijn.

Door je volle aandacht te schenken aan je (soms zware, lastige gedachten, gevoelens of lichaamssensaties),  leer je namelijk voelen dat dit slechts een deel is van jou. Er is ook een ander deel, je toeschouwersrol, die dit op afstand kan bekijken, zonder erin meegesleept te worden. 

De oefening heet "ademruimte", omdat je in drie stappen je aandacht ruimte schenkt om zich in je adem te verankeren. 

 1. In de eerste stap ga je met je aandacht van de buitenwereld naar binnen. Je merkt op wat er in je omgaat: wat je denkt, hoe jij je voelt en wat je in je lichaam voelt.

 2. In de tweede stap ga je de aandacht richten op een intern lichamelijk focuspunt: de adem (in de buik). Natuurlijk wordt je afgeleid, bv. door gedachten of geluiden. De uitnodiging is hier om telkens vriendelijk en zonder oordeel terug te keren naar het voelen van je adem. 

 3. In de derde stap ga je je aandachtsveld weer uitbreiden tot je je hele ademende lichaam als één geheel voelt.

 4. Welk actieplan ontvang je na een scan?


 5. Je krijgt helder antwoord op je vragen en een SWOT-analyse en actieplan op basis van de sterktes en verbeterpunten die naar voor komen.

Onze aanpak en tools

HoV_iteamwork

1
Basisvoorwaarden voor gemotiveerde en doelgerichte
samenwerking 

Allereerst verwerven we inzicht in de grootste knelpunten en sterktes door jullie interne samenwerking te bevragen. Hiervoor starten we met cijfers te verzamelen over hoe je scoort op de 10 batterijen uit ons huis van "welzijn & productiviteit". Dit zijn basisfacetten die je als organisatie in orde wil hebben om je medewerkers gemotiveerd aan boord te houden en om samen spanningsvrij te groeien naar het bereiken van de doelstellingen. 

HoV_communicatie

2
Jouw specifieke vraag & jouw medewerkers mee aan boord krijgen

Vervolgens gaan we tijdens interviews en focusgroepen dieper in op het verwerven van antwoorden op jouw specifieke vragen omtrent wat leeft bij je medewerkers.

In een later stadium delen we tijdens feedbackgroepen wat er uit het onderzoek naar voor kwam. We bevragen bottom-up wat mogelijke en prioritaire acties zijn. Op die manier verzeker je dat er geen gap ontstaat tussen wat écht leeft en dat je mensen betrokken en gemotiveerd aan de slag gaan met het actieplan.

iconen proces_zonder tekst_edited.png

3
SWOT-analyse en actieplan o.b.v. sterktes & verbeterpunten

Op basis van de resultaten van de vragenlijst, interviews en focusgroepen bieden we een SWOT-analyse. Na de feedbackgroepen, waarin medewerkers zelf input geven aan de gewenste verbeteracties, maken we een finaal actieplan waarin prioriteiten geïdentificeerd worden. We bieden tools voor verdere opvolging en workshops waarin jullie zelf leren vinger aan de pols houden. We ondersteunen jullie bij de interne communicatie gedurende die hele proces.

1
Intake voor customized traject

Pijl rood.png

2
Bevraging op

maat: bouwblokken

Pijl rood.png

3
Actieplan
op maat

Pijl rood.png

4
Implementatie actieplan

Pijl rood.png

5
Advies &
begeleiding

Pijl rood.png

6
Uitvoering:

proces & 3 sporen

Pijl rood.png

1
Analyse

1/2 dag consulting-voorbereiding ESG analyse & dubbele materialiteit: wat zijn de relevante topics voor jullie? 

2
Feedback

1/2 dag workshop: hoe ziet de CSRD rapportage er voor jullie concreet uit? data & informatie verzamelen, o.a. personeel

3
Actieplan

1/2 dag consulting: actieplan op maat. Eventueel extra interviews of informatie verzamelen voor finalisatie.

Onze aanpak en tools

HoV_iteamwork

Kwantitatief onderzoek: vragenlijst, bv. jaarlijks/ pulse/
5 jaarlijkse PRA

HoV_communicatie

Kwalitatief onderzoek: focusgroepen, interviews, feedbackgroepen

iconen proces_zonder tekst_edited.png

Consulting rapport & actieplan o.b.v. sterktes & verbeterpunten, prioritisering

Onze aanpak en tools

HoV_communicatie.png

1

Advies, bevraging, scan

iconen proces_schot in de roos.png

2

Actieplan implementeren

HoV_iteamwork.png

3

Rapportage & datacollectie

bottom of page